YKKÖSKLUBI

Ykkösklubin toiminta-ajatus on  nuoret aikuiset ykköstyypin diabeetikot järjestävät vertaistukitoimintaa 13-17-vuotiaille ykköstyypin diabeetikoille. Mahis tuki vaatii, että ohjaajilla on Mahis-ohjaajakoulutus käytynä. Ryhmää vetävät Emilia ja Jenny, joilla on tehtävään vaadittava Mahis koulutus.

  • Ryhmään toivotaan vähintään 6 osallistujaa, pienin mahdollinen määrä on 3 nuorta.
  • Nuoret osallistujat pitää saada kasaan ja suunnitella toiminnan sisältö ennen kuin voidaan hakea rahoitusta Nuorten Akatemialta à hakuajat 30.11. ja 28.2. Jos yhdistys lähtee mukaan, onko mahdollista saada pieni rahasumma 1. tapaamisen tarjoiluihin? Sen jälkeen kulut peittyvät Mahis-tuen kautta.
  • Tiedottaminen ja yhteistyö terveydenhuollon kanssa tärkeää, jotta saamme nuoret osallistujat kasaan. Nuorten tavoittaminen on kaikista vaikein osuus.
  • Emilia ja Jenny hakevat rahoituksen, huolehtivat nuorten ryhmän – Ykkösklubin käytännön toiminnasta ja raportoivat Nuorten Akatemialle, sama raportti toimitetaan Diabetesliittoon ja yhdistykselle, jotta Diabetesliitto voi raportoida STEAlle ja yhdistys omaan toimintakertomukseensa.
  • Taloudellinen tuki kulkisi yhdistyksen tilin kautta: ryhmän toiminnasta (kuinka kallista, missä) riippuen, kummit saisivat rahat kuittia vastaan tai jotkut yritykset voivat laskuttaa suoraan yhdistystä tms. Millainen käytäntö sovitaankin yhdistyksen kanssa.
  • Yhdistys käytännössä taustatukena, Ykkösklubin ryhmän tarkoitus on toimia hyvin itsenäisesti.

Vaasan seudun diabeetikot ry toimii taustalla ryhmän tukena. Ykkösryhmä toimii täysin itsenäisenä ryhmänä. Vaasan seudun diabeetikoiden tilat ovat ryhmän käytettävissä vapaasti tarvittaessa.

Jennyyn ja Emiliaan saat yhteyden: emiliaaleksandra.kemppainen@gmail.com ja jenny.storgard@gmail.com sekä ykkosklubi.vaasa@gmail.com

Toimintaa rahoittaa Nuorten Akatemian Mahis tuki vuosittain haettavalla rahoituksella.